ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Που θα βρέξει 18/7/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα(Χαρτες)

 18/7/2020
Συνεχίζεται η αστάθεια και σήμερα στα βουνά της Θεσσαλίας αλλά και σε πολλές πεδινές περιοχές της Μακεδονίας με μπόρες και τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα.  Πολύ λιγότερα τα φαινόμενα και αν σημειωθούν στα ορεινά των βορείων τμημάτων της Στερεάς Ελλάδας.
 Στο δεύτερο χάρτη κάνουμε ζουμ στις περιοχές που θα έχουν φαινόμενα.  Φαίνεται ότι κυρίως η δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της κεντρικής και της Ηπείρου θα είναι αυτά που θα δεχθούν τις πιο αξιόλογες και καταιγίδες και μπόρες.
 Για την περιοχή της Θεσσαλίας αναμένεται συννεφιά το απόγευμα που μόνο στις ορεινές περιοχές κυρίως δύναται να αφήσει κάποιες λίγες μπόρες και καταιγίδες κυρίως στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας.
 Για την περιοχή του Νομού Αττικής δεν αναμένονται φαινόμενα καθόλου.
 Για την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης αναμένονται μπόρες που όσο πιο μακριά από τα παράλια θα είμαστε θα μετατραπούν και σε τοπικές καταιγίδες.  Εντονότερα τα φαινόμενα στα ορεινά της Ημαθίας και της Χαλκιδικής.

Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Oι εξώσεις σε κάποιες περιοχές των ΗΠΑ αυξάνονται στα επίπεδα προ κορωνοϊού, καθώς λήγει η περίοδος απαγόρευσης τους, όπως μεταδίδει το Reuters. Αυτό έδειξε έρευνα της Κεντρικής Τράπεζας του Κλίβελαντ, που εξέτασε στοιχεία για εξώσεις από 44 πόλεις και κοινότητες των ΗΠΑ και βρήκε ότι μειώθηκαν τις πρώτες μέρες της οικονομικής κρίσης, που προκλήθηκε από τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας. Αλλά από τις 7 Ιουλίου στις περιοχές που έγινε άρση του προστατευτικού καθεστώτος, οι εξώσεις επέστρεψαν στα επίπεδα προ πανδημίας, σε αντίθεση με άλλα μέρη, όπου οι απαγορεύσεις παραμένουν σε ισχύ.

    Η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς στα τέλη Ιουλίου λήγουν προγράμματα ανακούφισης για δεκάδες εκατομμύρια άνεργους Αμερικάνους. "Πέρα από τη λήξη των απαγορεύσεων για τις εξώσεις, αρκετά ενοικιαστές θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τη λήξη των βοηθημάτων ανεργίας που λάμβαναν, κάτι που θα αυξήσει τον κίνδυνο εξώσεων για όσους έχουν επηρεαστεί από την κρίση" ανέφεραν οι ερευνητές Rebecca Cowin, Hal Martin και Clare Stevens.
    https://www.reuters.com/article/us-usa-economy-evictions/evictions-nearly-back-to-pre-pandemic-levels-in-some-u-s-areas-cleveland-fed-study-idUSKCN24I2HL?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου