ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Κλιματικά Ιουνίου 2020 σε επιλεγμένους σταθμούς της ΕΜΥ.

Ο Ιούνιος του 2020 ήταν ένας μήνας με θερμοκρασίες κοντά στις κανονικές τιμές αν τον συγκρίνουμε με την περίοδο δεδομένων 1955 1997. 
  Όταν λαμβάνουμε υπόψη όμως την τελευταία τριακονταετία δηλαδή 1981- 2010 τότε βγάζει ένα πρόσημο αρνητικό που σημαίνει ότι σε σχέση με τα τελευταία 30 χρόνια ο φετινός Ιούνιος ήταν ψυχρότερους κατά 0,7 βαθμούς.
 Μπορείτε να δείτε στον πίνακα που ακολουθεί αναλυτικά  τις αποκλίσεις σε 8 επιλεγμένες μετεωρολογικούς σταθμούς της χώρας από την  ΕΜΥ. 
Οι μεγαλύτερες αρνητικές αποκλίσεις βρέθηκαν κοντά στο Αιγαίο και γύρω από αυτό όπως τη Σάμο τη Σούδα το Ηράκλειο και το Ελληνικό ενώ οι μικρότερες αρνητικές αποκλίσεις βρέθηκαν στη δυτική και βόρεια χώρα.
 Άρα ήταν σωστή η εντύπωση που είχαν οι περισσότεροι ότι ο μήνας αυτός βρέθηκε λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θερμοκρασιακα αν λάβουμε υπόψη την τελευταία τριακονταετία  ενώ ακριβώς πάνω στα κανονικά δεδομένα αν λάβουμε την προηγούμενη περίοδο 1995-1997.
Ο Ιούνιος του 2020 ήταν ένας μήνας αρκετά βροχερός στις περισσότερες περιοχές της χώρας.  Από τους 8 επιλεγμένους σταθμούς διάσπαρτους στη χώρα βρέθηκαν σε τιμές πάνω από τις κανονικές, η Θεσσαλονίκη το Ελληνικό ,η Σάμος και η Κέρκυρα.  Κοντά  στις κανονικές βροχές βρέθηκε η Λάρισα και η Σούδα αλλά λίγο κάτω από αυτές ενώ στους μετεωρολογικούς σταθμούς της Καλαμάτας και του Ηρακλείου δεν σημειώθηκε καθόλου βροχόπτωση που έτσι κι αλλιώς είναι μικρή για αυτό το μήνα η μέση τιμή.
 Φαίνεται λοιπόν ότι είχαμε έναν μήνα από τα παλιά που κράτησε τα προσχήματα και δεν έφερε υπερβολικές ζεστές και μεγάλη δυσφορία στον γενικό πληθυσμό.  Στο θέμα βροχοπτώσεων πάλι πήγε πολύ καλά αφού κάλυψε σε μεγάλο μέρος της χώρας τις ανάγκες των αγροτών αλλά από την άλλη σημειώθηκαν και αρκετές χαλαζοπτώσεις κυρίως στις περιοχές μακριά από τη θάλασσα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Σε 40 ανέρχονται οι νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις στο δυτικό Νεπάλ, ενώ χιλιάδες άνθρωποι εκτοπίστηκαν, όπως μεταδίδει το Reuters. Mόνο σε μία επαρχία, 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού έχασαν τη ζωή τους 20 άνθρωποι και άλλοι 13 αγνοούνται.
    Στην ίδια περιοχή 50 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία με ελικόπτερα και 11 που ήταν τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους και σε άλλες τρεις επαρχίες, όπου επίσης υπήρξαν συνολικά 20 θύματα.

    Η στάθμη των υδάτων του ποταμού Koshi που συχνά προκαλεί φονικές πλημμύρες στην επαρχία Bihar της Ινδίας, έχει ανέβει πάνω από το επίπεδο συναγερμού. Πλημμύρες και κατολισθήσεις συμβαίνουν στο ορεινό Νεπάλ μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου που είναι η περίοδος των μουσώνων.
    https://www.reuters.com/article/us-nepal-floods/floods-landslides-kill-40-in-nepal-many-missing-idUSKCN24C070?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου