ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 27-7/2-8/2020 (XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βουνά της Χαλκιδικής και την Ροδόπη.
 Οι άνεμοι θα  νέον βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 20°C έως 36°C και πιθανόν 37°C.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά και η μικρή πιθανότητα να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
---------------------------------------------------------------
Τρίτη 28 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα και βόρειοι βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 19°C έως 36°C και πιθανόν 37°C.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.
-----------------------------------------------------------------
Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης άνευ σημασίας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα και βόρειοι βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18°C έως 38°C και πιθανόν για λίγο 39 °C.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.
-------------------------------------------------------------------
Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και αργότερα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 με 5.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας  από 20°C έως 38°C και πιθανόν 40°C σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός.
------------------------------------------------------------------
Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο.
 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 22°C έως 40°C και πιθανόν για λίγο και 41/42 °C.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στον Όλυμπο.
------------------------------------------------------------------
Σάββατο 1 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία  ,στη Μακεδονία και τη Θράκη  και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπορέσει καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από τον το μεσημέρι και μετά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη ενώ στα νότια τμήματα αυτών πιθανόν να φτάσουμε και τα 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα με σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21°C έως 37°C και πιθανόν 38°C στα δυτικά και βόρεια ενώ σε περιοχές της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου θα φτάσει τοπικά τους 40°C και πιθανόν για λίγο τους 41/42 °C.
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της περιφέρειας.
-------------------------------------------------------------
Κυριακή 2 Αυγούστου 2020.
Στα ηπειρωτικά τμήματα νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ενώ το πρωί και το βράδυ ο καιρός θα είναι καλός. Στα υπόλοιπα τμήματα και κυρίως σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα ο καιρός θα παραμείνει καλός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους το απόγευμα μόνο.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο και βόρειοι βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 19°C έως 33°C με 34°C στα ανατολικά και βόρεια ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα θα αγγίξει τοπικά και τους 35°C με 36°C.
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα δώσει τοπικές μπόρες και πιθανόν καταιγίδες ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Περιοχές που θα σημειωθούν φαινόμενα την εβδομάδα 27 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2020 σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία.  Για ότι νεότερο θα αναρτηθεί ημερήσια έκτακτη πρόγνωση καιρού.
ΠΗΓΗ: WEATHER.US
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. O Boris Johnson θα ενθαρρύνει τους γιατρούς να συνταγογραφούν την ποδηλασία ως τρόπο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, η οποία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τον κορωνοϊό, όπως αναφέρει ο Guardian. H πρωτοβουλία της βρετανικής κυβέρνησης έχει στόχο να αθλείται ο κόσμος περισσότερο και για αυτό θα φροντίσει να είναι ασφαλές να κάνει κάποιος ποδήλατο στα αστικά κέντρα. Αυξάνοντας τους ποδηλατόδρομους και αναπτύσσοντας γειτονιές με όχι πολλή κίνηση. Η αρχή θα γίνει από περιοχές, όπου μεγάλο ποσοστό πολιτών δεν έχει καλή υγεία και δεν ασκείται σωματικά.

    Κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι "η Covid 19 μας χτύπησε καμπανάκι για τους κινδύνους που εγκυμονούν από την παχυσαρκία και ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι είναι μία καλή ευκαιρία για να γίνουμε πιο υγιείς, να αθλούμαστε πιο πολύ και να τρώμε πιο υγιεινά, θέλουμε να κάνουμε απλά βήματα για να χάσουμε βάρος και να μειώσουμε την πίεση στο NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας)". Ο Βoris Johnson συνήθιζε να μετακινείται με ποδήλατο, όταν ήταν δήμαρχος Λονδίνου και απλός βουλευτής. Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναλαμβάνει πλέον αυτή την πρωτοβουλία, καθώς η παχυσαρκία συνδέεται αποδεδειγμένα (μέσω ερευνών) με μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσει κάποιος σοβαρά από την Covid 19.

    Επίσης, η ποδηλασία μειώνει κατά 46% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Το 63% των ενήλικων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν παραπάνω από το κανονικό με βάση το ύψος και την ηλικία τους βάρος, με το 36% εξ αυτών να είναι υπέρβαροι και το 28% παχύσαρκοι. Ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ένα στα τρία παιδιά ηλικίας 10 και 11 χρονών είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Φίλοι του Johnson λένε ότι άλλαξε σκέψη όσον αφορά τον ρόλο που πρέπει να παίζει το κράτος στο να αποθαρρύνει τους πολίτες να καταναλώνουν παχυντικά φαγητά και ποτά. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις "junk food" πριν τις 9μ.μ., αλλά και την προώθηση ανθυγιεινών φαγητών μέσω διαδικτύου. Ο ίδιος δηλώνει ότι συνήθως δεν στηρίζει τέτοιες πρακτικές, αλλά "η παχυσαρκία είναι ένας παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από τον κορωνοϊό και χάνοντας βάρος τον μειώνεις".

    Στη Βρετανία εκσυγχρονίζεται, εξάλλου, το πρόγραμμα βοήθειας προς όσους έχουν ή κινδυνεύουν να αναπτύξουν διαβήτη, χωρίς να χρειάζεται προηγουμένως η επίσκεψη σε γιατρό και παραπεμπτικό. Στο πρόγραμμα, που διαρκεί 9-12 μήνες συμμετέχουν 500 χιλιάδες άτομα και έχουν χάσει κατά μέσο όρο 3,6 κιλά. Περίπου 4,8 εκ. Βρετανοί έχουν διαγνωστεί με διαβήτη ή εικάζεται ότι πάσχουν από αυτόν, επιβαρύνοντας με 10 δισ. στερλίνες ετησίως το NHS. Οι 9 στους 10 έχουν διαβήτη τύπου 2 που συνδέεται με την παχυσαρκία, η οποία μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο θανάτου από κορωνοϊό. "Αυτή η πανδημία μας καλεί να υιοθετήσουμε ιατρικά αποδεδειγμένες αλλαγές στο τι τρώμε και πώς ασκούμαστε" λέει ο σερ Simon Stevens από το NHS. Πάντως, κατά τη γνώμη μου η καλύτερη σωματική άσκηση είναι μακράν το κολύμπι. Σου χαρίζει απίστευτη ευεξία, ενώ κοιτάζοντας τον βυθό, καθώς τα πλάσματα του σιγά, σιγά εξοικειώνονται με την παρουσία σου, νιώθεις έστω και για λίγο σαν ταξιδιώτης στον υπέροχο κόσμο τους.
    https://www.theguardian.com/politics/2020/jul/26/doctors-to-prescribe-bike-rides-to-tackle-uk-obesity-crisis-amid-coronavirus-risk
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τούς 42 βαθμούς θα τους έχουμε σίγουρα εμείς εδώ!! Ζέστη είναι θα περάσει υπομονή!! Ευχαριστούμε Βασίλη να είσαι καλά!! Ευγενία Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου