ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-5/7/2020 Νέος γύρος αστάθειας από τα βόρεια(ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται σε όλη τη χώρα αίθριος καιρός  και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου της  δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της δυτικής Μακεδονίας της δυτικής Στερεάς Ελλάδας ,της Κεντρικής Μακεδονίας και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες πιθανόν ισχυρές αλλά σύντομες. Μεγάλη πιθανότητα
χαλαζόπτωσης.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στις περιοχές Τρικάλων, Καρδίτσας, Καλαμπάκας, Παλαμά, Ελασσόνας και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στα βουνά πιθανόν να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση αλλά τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές δεν αναμένονται φαινόμενα εκτός από λίγες νεφώσεις το απόγευμα.
 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί έως 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 22/36-37°C
Τρίκαλα 22/36-37°C
Καρδίτσα 22/36-37°C
Βόλος 23/34°C
Καλαμπάκα 22/35°C
Ελασσόνα 19/35°C
Αγιά 20/33°C
Φάρσαλα 19/35°C
Σποράδες 24/31°C
------------------------------------------------------------------
Σάββατο 4 Ιουλίου 2020.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τι και απογευματινές ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες σε τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της βόρειας Στερεάς Ελλάδας, της Μακεδονίας και πιθανόν της Θράκης και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη. Ο καιρός το βράδυ θα βελτιωθεί παντού
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο εσωτερικό μακριά από τη θάλασσα και τα νησιά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που θα έχουν έντονο χαρακτήρα στις ορεινές περιοχές.Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη.
Λάρισα: προβλέπεται καλοκαιρία με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει σημαντικη πιθανότητα για μπόρα η καταιγίδα στην ευρύτερη περιοχή.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ με εξασθένηση ενώ στα πεδινά τμήματα αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση αλλά και πάλι θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα σε
Λάρισα 23/36°C
Τρίκαλα 23/36°C
Καρδίτσα 23/36°C
Βόλος 23/33°C
Καλαμπάκα 22/35°C
Ελασσόνα 19/35°C
Αγιά 20/33°C
Φάρσαλα 19/35°C
Σποράδες 24/31°C
--------------------------------------------------------------------
Κυριακή 5 Ιουλίου 2020.
Προβλέπεται στην κεντρική Μακεδονία άστατος καιρός με σποραδικές καταιγίδες από τις πρωινές κιόλας ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες και μπόρες που πιθανόν να είναι ισχυρές κυρίως στην Ήπειρο, τη Μακεδονία , τη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά Ελλάδα. Προς το βράδυ τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές.
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλες τις περιοχές μακριά από τη θάλασσα και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες που πιθανόν να είναι ισχυρές κατά τόπους. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης μεγάλη για όλες τις περιοχές μακριά από τη θάλασσα.
Λάρισα: προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθεί πρόσκαιρη μπόρα η καταιγίδα.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα θαλάσσια βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ με εξασθένηση πρόσκαιρη και ενίσχυση εκ νέου από το απόγευμα στα 5 με 6 μποφόρ. Στα πεδινά τμήματα αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από τις απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε κάμψη θα κυμανθεί σε
Λάρισα 22/32-34°C
Τρίκαλα 22/32-33°C
Καρδίτσα 22/32-34°C
Βόλος 23/34°C
Καλαμπάκα 22/31°C
Ελασσόνα 19/31°C
Αγιά 20/32°C
Φάρσαλα 19/33°C
Σποράδες 24/31°C
-------------------------------------------------------
H θερμοκρασία της θάλασσας αγγίζει τους 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και τα νησιωτικά τμήματα της Θεσσαλίας.
----------------------------------------------------
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 3ΗΜΕΡΟ.


ΠΗΓΗ :nasa.gov

Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια