ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Που θα βρέξει σήμερα 5/7/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα(Χαρτες)

5/7/2020
Τελευταία ενημέρωση για τις περιοχές που θα επηρεάσει η αστάθεια τη σημερινή μέρα στη χώρα μας.
Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Θα υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωση ή χιονόπτωση.
Επίπεδο 1: βροχόπτωση πάνω από 2 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση πάνω από 10 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση πάνω από 25 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση πάνω από 50 χιλιοστά.
Επίπεδο 5 βροχόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά.

Θα μπορείτε έτσι να έχετε μία εικόνα της περιοχής σας και σε ποιο επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται για τις επόμενες ημέρες.
Εκτεταμένη αστάθεια τη σημερινή μέρα σε όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα αλλά κατά τόπους και σε νησιά των Σποράδων και του Ιονίου κυρίως τις μεσημεριανές απογευματινές αλλά και βραδινές ώρες.  Τα ποσά αστάθειας είναι πολύ μεγάλα σε όλη την Ηπειρωτική χώρα για αυτό και είναι πολύ πιθανή ύπαρξη χαλαζοπτώσεις αλλά και  δυνατών ανέμων κατά τη διάρκεια των φαινομένων.
 Για την περιοχή της Θεσσαλίας τις μεσημεριανές απογευματινές αλλά και βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά τμήματα οι οποίες θα επηρεάσουν και πολλές πεδινές περιοχές και πολύ πιθανόν και την περιοχή των Σποράδων. Όπως έχουμε πει δεν υπάρχει τοπική εκτίμηση για τις καταιγίδες παρά μόνο για κάποιες ευρύτερες περιοχές. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι τα περισσότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στα νοτιότερα τμήματα του νομού Λάρισας και Καρδίτσας καθώς και στη Φθιώτιδα.
 Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένεται αστάθεια κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα αλλά και αργά το βράδυ με σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες που θα επηρεάσουν τις ορεινές κατά βάση περιοχές αλλά πρόσκαιρα για λίγο και  την πόλη.
 Για την περιοχή της Αττικής δεν προβλέπονται φαινόμενα σε καμία περιοχή.
 Τα εντονότερα φαινόμενα φαίνεται να επηρεάζουν τμήματα της νότιας δυτικής Μακεδονίας ,τα νότια της Θεσσαλίας αλλά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου τη σημερινή ημέρα.


ΠΗΓΗ :nasa.gov

Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Στην Ιαπωνία έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 16 άνθρωποι, άλλοι 13 αγνοούνται και 17 δεν έχουν ζωτικές ενδείξεις, κι ενώ αναμένονται και νέες σφοδρές βροχοπτώσεις όπως μεταδίδει το Reuters. Oι άνευ προηγουμένου βροχές στην περιφέρεια Kumamoto η οποία βρίσκεται στο κέντρο του νησιού Kyushu, προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες και κατολισθήσεις. Αμάξια αναποδογύρισαν, άνθρωποι απομάκρυναν με φτυάρια τη λάσπη από τα σπίτια τους και ο στρατός διέσωσε πολλούς κατοίκους με βάρκες. "Δεν έχουμε ηλεκτρικό και τρεχούμενο νερό, είναι πολύ δύσκολα" είπε μία διασωθείσα σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

    Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας ζητάει από τον κόσμο να παραμείνει σε επαγρύπνηση, καθώς αναμένεται και νέος κύκλος βροχών. "Από το βράδυ εξαιρετικά σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια και τα νότια του νησιού Kyushu και υπάρχει φόβος για νέες κατολισθήσεις, καθώς το έδαφος είναι ήδη κορεσμένο από το πολύ νερό" εξήγησε Ιάπωνας μετεωρολόγος στο Reuters.

    Τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμα τόσο ακραία φαινόμενα, όπως οι μουσώνες που πλήττουν την Ιαπωνία και μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής Ασίας. Για την ακρίβεια δεν συννέφιασε καν στην Αττική την Κυριακή. Και με το βοριαδάκι να φυσάει στην ακτή αν απομακρυνόσουν λίγο από αυτή, μπορούσες να δεις το απέραντο γαλάζιο ακόμα και στο Φάληρο.
    https://www.reuters.com/article/us-japan-floods/japan-braces-for-return-of-torrential-southern-rains-that-killed-16-idUSKBN24604A?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου