ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 6-8/7/2020 Αστάθεια και κανονικές θερμοκρασίες(ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020.

 Προβλέπεται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες τη βόρεια Στερεά Ελλάδα, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις πρωινές ώρες που μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά.  Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους που τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά τμήματα και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες μακριά από τη θάλασσα.  Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στο εσωτερικό της Πελοποννήσου. Μέτρια έως μεγάλη πιθανότητα χαλαζόπτωσης και δυνατών ανέμων κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

 Θεσσαλία: προβλέπεται  σε όλες τις περιοχές και στις Σποράδες αρχικά κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σταδιακά και πρόσκαιρα θα σταματήσουν τις μεσημβρινές ώρες.  Το απόγευμα όμως αστάθεια θα δημιουργήσει εκ νέου τοπικές νεφώσεις που θα δώσουν λίγες σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες κυρίως μακριά από τη θάλασσα. Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές μπόρες και καταιγίδες που σταδιακά τις πρωινές προμεσημβρίνες ώρες θα σταματήσουν και θα υπάρξει σχετική βελτίωση.  Το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα σύντομης μπόρας. Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση το μεσημέρι ενώ το βράδυ θα ενισχυθούν και πάλι πιθανόν και στα 7 μποφόρ.  Στα πεδινά τμήματα θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ μόνο τις μεσημεριανές ώρες.

 Η θερμοκρασία  σε χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 21/29°C
Τρίκαλα 21/28°C
Καρδίτσα 21/28°C
Βόλος 22/29°C
Καλαμπάκα 19/26°C
Ελασσόνα 19/27°C
Αγιά 19/27°C
Φάρσαλα 19/28°C
Σποράδες 22/27°C
-----------------------------------------------------

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020.

 Προβλέπεται στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία άστατος καιρός έως και τις μεσημβρινές ώρες με τοπικές μπόρες και πιθανόν καταιγίδες αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρο.  Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες και πάλι μακριά από τη θάλασσα ακόμα και στα ορεινά της Πελοποννήσου.  Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί εκ νέου.

 Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές μπόρες και πιθανόν καταιγίδες αλλά θα υπάρχουν και ανοίγματα του καιρού κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.  Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με τοπικές μπόρες και πιθανή καταιγίδα αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες.  Αργά το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και πάλι με πολύ μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης μπόρας.

 Οι άνεμοι αρχικά στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ με σημαντική εξασθένηση μετά το μεσημέρι και εκ νέου ενίσχυση  στα 6 με 7 μποφόρ αργά το βράδυ. Στα πεδινά τμήματα οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες δυτικοί 2 με 3 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία στα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 20/32°C
Τρίκαλα 20/32°C
Καρδίτσα 20/32°C
Βόλος 22/31°C
Καλαμπάκα 19/31°C
Ελασσόνα 19/30°C
Αγιά 19/30°C
Φάρσαλα 19/31°C
Σποράδες 23/29°C
--------------------------------------------------

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2020.

 Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στη Χαλκιδική την ανατολική Μακεδονία και Θράκη και πιθανόν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί

 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Πίνδο το μεσημέρι και το απόγευμα όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα θαλάσσια τμήματα έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά ενώ στα πεδινά τμήματα αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 20/31°C
Τρίκαλα 20/31°C
Καρδίτσα 20/31°C
Βόλος 22/31°C
Καλαμπάκα 19/29°C
Ελασσόνα 19/29°C
Αγιά 19/29°C
Φάρσαλα 19/29°C
Σποράδες 22/26°C
-------------------------------------------------------


H θερμοκρασία της θάλασσας αγγίζει τους 27-28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και τα νησιωτικά τμήματα της Θεσσαλίας.

----------------------------------------------------
ΠΗΓΗ :nasa.gov

Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 

e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Τελικά έβρεξε για περίπου μία ώρα με αρκετή ένταση στη Σαλαμίνα το απόγευμα της Κυριακής 5/7.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα έχουμε δύσκολο καιρό εδώ στην ανατολική Πελοπόννησος η δυτική έχει άλλο καιρό κ όμως αυτή τη φορά θα έχουμε κ εμείς έντονα φαινόμενα ακριβώς όπως το γράφεις Βασίλη!! Καλές πρωγνωσεις!! Ευγενία Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου