ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 9-12/7/2020 Κανονικές θερμοκρασίες και μελτέμι(ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες και υπάρχει μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες σύντομες μεμονωμένες καταιγίδες.
 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες από το μεσημέρι και μετά ενώ στα πεδινά τμήματα αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι και μετά ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 20/32°C
Τρίκαλα 20/32°C
Καρδίτσα 20/32°C
Βόλος 22/31°C
Καλαμπάκα 19/31°C
Ελασσόνα 18/30°C
Αγιά 19/30°C
Φάρσαλα 18/31°C
Σποράδες 23/27°C
--------------------------------------------------------
Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.
Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.
Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.
Oι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 μποφόρ στις Σποράδες και 3 με 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Λάρισα 18/32°C
Τρίκαλα 18/32°C
Καρδίτσα 18/32°C
Βόλος 20/31°C
Καλαμπάκα 17/31°C
Ελασσόνα 17/30°C
Αγιά 18/30°C
Φάρσαλα 16/31°C
Σποράδες 22/27°C
---------------------------------------------------------------
Σάββατο 11 Ιουλίου 2020.
 Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις απογευματινές ώρες στα βουνά της Ηπείρου της βόρειας Θεσσαλίας και της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ το απόγευμα στην Πίνδο τα Χασιά και τον Όλυμπο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες ενώ στα υπόλοιπα τμήματα μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα ανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 19/33°C
Τρίκαλα 19/33°C
Καρδίτσα 19/33°C
Βόλος 21/32°C
Καλαμπάκα 19/31°C
Ελασσόνα 18/31°C
Αγιά 19/30°C
Φάρσαλα 18/32°C
Σποράδες 22/28°C
---------------------------------------------------
Κυριακή 12 Iουλίου 2020.
Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου ,της Θεσσαλίας, της κεντρικής Μακεδονίας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.
Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων ,Καρδίτσας και Λάρισας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ.
Λάρισα: καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. 
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα ενώ στα θερινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε
Λάρισα 19/35-36°C
Τρίκαλα 19/34-35°C
Καρδίτσα 2019/34-35°C
Βόλος 22/33°C
Καλαμπάκα 189/33°C
Ελασσόνα 17/33°C
Αγιά 18/32°C
Φάρσαλα 17/34°C
Σποράδες 23/31°C
ΠΗΓΗ :nasa.gov
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 

e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Μετά την Ιαπωνία όπου 58 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία, το άσχημο πρόσωπο του καιρού είδε και η Κίνα, όπου κατολίσθηση στην επαρχία Hubei - αυτή από όπου άρχισε η επιδημία - έθαψε εννέα ανθρώπους, ενώ συνολικά πάνω από 100 είναι τα θύματα εξαιτίας των σφοδρότερων βροχοπτώσεων εδώ και δεκαετίες στη χώρα, που είχαν συνέπεια και πολλές πλημμύρες, όπως μεταδίδει το Reuters. H κατολίσθηση συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες και τα σωστικά συνεργεία αναζητούν ακόμα επιζώντες. Μεταξύ 1 και 7 Ιουλίου τα συνολικά ύψη βροχής στις επαρχίες Hubei, Anhui, Zhejiang και Chongqing ήταν τα μεγαλύτερα για την εποχή από το 1961. Σε μερικές περιοχές έπεσε τριπλάσια βροχή από ό,τι συνήθως, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Διοίκηση της Κίνας.
    https://www.reuters.com/article/us-china-weather/landslide-in-chinas-hubei-buries-nine-after-heaviest-rain-in-years-idUSKBN2490FB?il=0

    Και αυτό είναι το ανησυχητικό και στην Ελλάδα, όπου καλοκαιρινές μπόρες υπήρχαν πάντα μεν, όχι με την ένταση και τη συχνότητα που παρατηρείται τα τρία τελευταία χρόνια δε. Έχει αρχίσει να γίνεται πλέον σαφές ότι η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει τη χώρα μας με περισσότερες βροχοπτώσεις, κάποιες εκ των οποίων μοιραία θα είναι και καταστροφικές. Περισσότερη ζέστη, λόγω της κλιματικής αλλαγής, θα έχουν κυρίως οι χώρες που βρίσκονται κοντά στον αρκτικό κύκλο, αφού εκεί η αύξηση της θερμοκρασίας γίνεται με ταχύτερο ρυθμό, ενώ νοτιότερα και ειδικά στη Μεσόγειο έχουμε αύξηση της συχνότητας και της έντασης των καταιγίδων και των ανέμων.

    Βέβαια, το πρόβλημα με το φετινό καλοκαίρι δεν έχει να κάνει με τον καιρό, αλλά με τον κορωνοϊό. Πάντως, δεν έχει αυξηθεί ο δείκτης R - αναπαρωγής του κορωνοϊού - από το άνοιγμα του τουρισμού και είναι ακόμα 0,3, δηλαδή, χρειάζονται τρεις φορείς για να μολυνθεί ένα ακόμα άτομο. Ο κορωνοϊός υπάρχει σε συστάδες, όπως λένε οι επιστήμονες τις εστίες σε τοπικό επίπεδο. Τουλάχιστον στο βόρειο ημισφαίριο, τώρα το καλοκαίρι. Και πιθανότατα ακόμα κι αν δεν άνοιγαν τα σύνορα για τους τουρίστες, η διασπορά του ιού τον χειμώνα είναι μάλλον αναπόφευκτη. Tο δείχνει και η πορεία της γρίπης, που ουσιαστικά δεν υπάρχει το καλοκαίρι, αλλά επειδή είναι ενδημική γιγαντώνεται σιγά, σιγά τον χειμώνα, με συνέπεια να γεμίζουν οι ΜΕΘ (ναι, δεν γεμίζουν μόνο με τον κορωνοϊό). Τον χειμώνα η κατάσταση θα είναι λογικά απείρως πιο δύσκολη. Και παραφράζοντας την ατάκα ενός Ισλανδού που παράτησε τη δουλειά του για να αρμενίζει με το ιστιοπλοϊκό του στα πελάγη, υποστηρίζοντας ότι και η χειρότερη μέρα στη φύση είναι καλύτερη και από την πιο καλή στο γραφείο, τελικά ακόμα κι ένα κακό καλοκαίρι είναι προτιμότερο κι από τον πιο καλό χειμώνα.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου