ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 10-16/8/2020

Δευτέρα 10 Αυγούστου  2020.
 Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα Υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Κρήτης και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου με βελτίωση το βράδυ.
 Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι  στο Αιγαίο 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές 2 με  3.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
----------------------------------------------------------------------
Τρίτη 11 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας το απόγευμα που δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Ηπείρου της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
 Οι άνεμοι Θα πνέουν στο Αιγαίο αγόρι 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 2 με 3.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως  34 βαθμούς Κελσίου.
-------------------------------------------------------------
Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας στα βουνά της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μεμονωμένες καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βοριάδες 5 με 6 μποφόρ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί ασθενείς.
 Η θερμοκρασία στα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν για λίγο 35.
--------------------------------------------------------
Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας το απόγευμα όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο 5 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 3-4.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
--------------------------------------------------------
Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 6 μποφόρ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί ασθενείς.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα δυτικά και νότια από 19 έως 34 και πιθανόν 35 βαθμούς ενώ στα κεντρικά και βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.
-------------------------------------------------------
Σάββατο 15 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας και υπάρχει πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βουνά της Μακεδονίας.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν μετά το μεσημέρι 8 και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 33 και πιθανόν 34 βαθμούς Κελσίου.
-------------------------------------------------------
Κυριακή 16 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της βόρειας χώρας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βοριάδες 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί έως 4 με 5 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

Σχόλια

  1. Στους 26 έφτασαν οι νεκροί μετά από 46 συνεχόμενες μέρες σφοδρών βροχοπτώσεων στη Νότια Κορέα, κι ενώ είναι σε εξέλιξη ο μεγαλύτερος σε διάρκεια μουσώνας της τελευταίας επταετίας, όπως μεταδίδει το Reuters. To Σάββατο 8/8 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους 5.000 άνθρωποι, καθώς σημειώθηκαν νέες πλημμύρες και κατολισθήσεις. Το ανάχωμα του ποταμού Seomjin κατέρρευσε σε μήκος 100 μέτρων, πλημμυρίζοντας την περιοχή από την οποία απομακρύνθηκαν 2.400 άνθρωποι. Πέντε σπίτια θάφτηκαν στη λάσπη από κατολίσθηση, που είχε ως συνέπεια τον θάνατο πέντε ανθρώπων, ενώ άλλοι τρεις διασώθηκαν.

    Ακυρώθηκαν επίσης 12 τοπικές πτήσεις, καθώς ο αεροδιάδρομος είχε πλημμυρίσει. Ακόμα και στην πρωτεύουσα Σεούλ συνίσταται στον κόσμο να αποφεύγει τα υπόγεια, τις κοιλάδες και τα ποτάμια, καθώς αναμένεται και νέος γύρος σφοδρών βροχοπτώσεων το βράδυ. Ο μουσώνας με τη μεγαλύτερη διάρκεια στη Νότια Κορέα ήταν το 2013, όταν και κράτησε 49 ημέρες.
    https://www.reuters.com/article/us-southkorea-floods/south-korea-floods-landslides-kill-26-as-heavy-rains-continue-idUSKCN2540BD?il=0

    Δυστυχώς σήμερα είχαμε τραγωδία και στην Εύβοια, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών. Φαινόμενα που είναι όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα - ακόμα και τα καλοκαίρια πια - και οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Διότι κλιματική αλλαγή δεν σημαίνει ότι θα κάνει παντού περισσότερη ζέστη, όπως εσφαλμένα έχει περάσει στην κοινή γνώμη με ευθύνη και των ειδικών, αλλά ότι θα αυξηθούν η συχνότητα και η ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων.
    Βαγγέλης Σπανός

    Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις ο φετινός μπορεί να τον ξεπεράσει.

    Στη γειτονική Βόρεια Κορέα εκδόθηκαν επίσης προειδοποιήσεις για νέες καταιγίδες σε περιοχές που έχουν ήδη πληγεί από πλημμύρες και οι αρχές επιθεωρούν τις ζημιές σε χωράφια και καλλιέργειες στις νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η θυγατρική της Air France, η Hop! που κάνει πτήσεις στο εσωτερικό της Γαλλίας, θα απομακρύνει το 40% του προσωπικού της μέσω της εθελούσιας εξόδου, όπως αναφέρει η Liberation. Η Hop! έχει αυτή τη στιγμή 2.421 εργαζόμενους και μέχρι το επόμενο έτος θέλει να τους μειώσει σε 1.403. Δηλαδή, απειλούνται να καταργηθούν τουλάχιστον 1.018 θέσεις εργασίας πιλότων, αεροσυνοδών, μηχανικών και υπαλλήλων επί της υποδοχής των πελατών, μέσω προγράμματος εθελούσιας εξόδου.

    Η Air France θα μειώσει, εξάλλου, τον στόλο της κατά 19 αεροπλάνα και θα μείνει με 32. Θα κλείσουν επίσης ο ιστορικός χώρος Morlaix, ένα κέντρο συντήρησης στη Λιλ, ενώ θα καταργηθεί και η σύνδεση του αεροδρομίου Orly με το Μπορντώ. Θα πέσει πείνα, δηλαδή.
    https://www.liberation.fr/direct/element/plan-social-chez-hop-les-sites-dorly-morlaix-et-lille-voues-a-la-fermeture_117533/

    Σαν να μην έφταναν όλα αυτά βγήκαν και τα μερομήνια και δείχνουν βαρυχειμωνιά. Οι μερομηνάδες βλέπουν τι καιρό κάνει τις 12 πρώτες μέρες του Αυγούστου και βγάζουν έτσι εκτίμηση του καιρού για τους μήνες του έτους. Η 1η Αυγούστου αντιστοιχεί στο υπόλοιπο του μήνα, η 2/8 στον Σεπτέμβριο και οι 5-8/8 που είχαμε την κακοκαιρία Θάλεια στους Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

    Σύμφωνα, λοιπόν, τα μερομήνια ο Δεκέμβρης και ο Γενάρης θα είναι ψυχροί και με πολλές χιονοπτώσεις, αλλά τα πρώτα σκιρτήματα της άνοιξης θα έρθουν τον Φλεβάρη, που κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει. Προς το παρόν είμαστε, βέβαια, ακόμα στο καλοκαίρι και την Πέμπτη φωτογράφισα κι ένα ιστιοπλοϊκό. Έκανα ξανά διάσημες και τις δύο γόπες που πάνε ζευγάρι στον βυθό. Αλλά και τα μελανούρια και τις καλόγριες στον αφρό και γόνο λούτσου στον γιαλό.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου