ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Καιρός Ελλάδας και Θεσσαλίας 3-9/8/2020 (XAΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Θεσσαλίας και εκεί θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις μόνο το απόγευμα αλλά δεν αναμένονται φαινόμενα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από νοτιοδυτικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ ενώ στο κεντρικό και Ννότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 6 και πιθανόν για λίγο και 7 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 20 έως 33 και πιθανόν 35 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το απόγευμα στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες. 
 Η θερμοκρασία έως 34 με 35 βαθμούς κελσίου αργά το μεσημέρι.
-------------------------------------------------------------------
 Τρίτη 4 Αυγούστου 2020.
Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας με πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.  Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με πολύ λίγες συννεφιές στα ηπειρωτικά το απόγευμα.
 Οι άνεμοι θα πνέουν το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από νοτιοδυτικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 με εξασθένηση το βράδυ.
 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα στα πεδινά ηπειρωτικά από 20 έως 34 και πιθανόν για λίγο 35 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα με μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες σύντομες καταιγίδες.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα από 21 έως 33 με 34 βαθμούς αργά το μεσημέρι.
------------------------------------------------------------
 Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά από τις μεσημεριανές ώρες και μετά στο βόρειο και κεντρικό  Ιόνιο, τη δυτική Στερεά τη βορειοδυτική Πελοπόννησο , δυτική και βόρεια Θεσσαλία και όλη τη Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και Κεντρική Μακεδονία.  Στα ανατολικά και νότια της χώρας θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις το απόγευμα χωρίς φαινόμενα ενώ ηλιοφάνεια θα διαρκέσει πολλές ώρες της ημέρας. Σημαντική πιθανότητα για χαλαζόπτωση και δυνατούς ανέμους στις περιοχές που θα αναπτυχθούν οι καταιγίδες.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ και στο Αιγαίο και τα ηπειρωτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 19 έως 32 και τοπικά 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βουνά που πιθανόν να είναι ισχυρές και αργότερα Θα επεκταθούν και σε κάποιες πεδινές περιοχές. Στο νομό Μαγνησίας στα παράλια και τις Σποράδες με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία φαίνεται να σημειώνονται λίγες μπόρες αργά το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες. Υπαρκτή πιθανότητα χαλαζόπτωσης και ισχυρών ανέμων κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των προαναφερθεισών περιοχών.
 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα από 19 έως 32 και πιθανόν 33 βαθμούς Κελσίου.
------------------------------------------------------------
 Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020.
https://www.tropicaltidbits.com/
 Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου ,την Ήπειρο, τη Θεσσαλία ,τη Μακεδονία και πιθανόν τη βόρεια Στερεά Ελλάδα και τα ημιορεινά και ορεινά της Πελοποννήσου άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στις παραθαλάσσιες περιοχές ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.  Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα  σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας ,της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Υπαρκτή πιθανότητα για χαλαζόπτωση και έντονους ανέμους.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ κατά περιόδους ενώ στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 5 και τοπικά για λίγο και 6 μποφόρ με εξασθένηση  ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και στο Θερμαϊκό και σε τμήματα του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου θα ενισχυθούν και πάλι στα 6 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε κάμψη λόγω των φαινομένων θα κυμανθεί στην κεντρική και βόρεια χώρα από 17 έως 28 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στις νότιες περιοχές και τα νησιά θα φτάσει τοπικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στο εσωτερικό της πεδιάδας. Υπάρχει πιθανότητα για χαλαζόπτωση αλλά και έντονους ανέμους στις περιοχές που θα αναπτυχθούν οι καταιγίδες.
-------------------------------------------------------------
 Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020.
 Άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας των Σποράδων και των νησιών του βορείου Αιγαίου με σποραδικές μπόρες και καταιγίδες τις πρωινές ώρες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και τις μεσημεριανές στις ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τη θάλασσα. Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου  ,τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη θα έχουν τα λιγότερα φαινόμενα ενώ θα υπάρχουν και πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.  Υπάρχει πιθανότητα κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα  της Θεσσαλίας της Εύβοιας της ανατολικής Στερεάς και πιθανόν της Κεντρικής Μακεδονίας για χαλαζόπτωση και έντονους ανέμους.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ στα 5 με 6 ενώ στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας από 17 έως 29 και πιθανόν 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες και καταιγίδες που θα είναι πιο έντονες στα παραθαλάσσια τμήματα των νόμων Λάρισας Μαγνησίας αλλά και στις Σποράδες τις πρωινές ώρες ενώ τις μεσημεριανές τα φαινόμενα θα μετακινηθούν και στο εσωτερικό της πεδιάδας μακριά από τη θάλασσα.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο έως τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.
--------------------------------------------------------------
 Σάββατο 8 Αυγούστου 2020.
  Προβλέπεται άστατος καιρός στο Ιόνιο ,τα ηπειρώτικα, τις Σποράδες και τα νησιά του βόρειου  Αιγαίου με τοπικές μπόρες και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες  στα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά πεδινά μακριά από τη θάλασσα.  Υπάρχει πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις  και ισχυρούς ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο βορειοανατολικοί άνεμοι 6 και τοπικά 7 μποφόρ ενώ στην υπόλοιπη χώρα μπορώ να το ηλικίας βορειοδυτικοί άνεμοι έως 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλότερα από την εποχή από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 17 έως 28 και τοπικά 31/32 βαθμούς Κελσίου.
 Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες και καταιγίδες αρχικά στα παραθαλάσσια τμήματα και τα τις Σποράδες και στη συνέχεια και στις πεδινές περιοχές. Πιθανότητα ισχυρών ανέμων και χαλαζόπτωση νέων κατά τη διάρκεια των φαινομένων.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 19 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.
-------------------------------------------------------------------
 Κυριακή 9 Αυγούστου 2020.
 Προβλέπεται άστατος καιρός το μεσημέρι και το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα και πιθανόν στα ορεινά της Κρήτης με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας τις πρωινές αλλά και βραδινές ώρες στις πεδινές κυρίως περιοχές.  Υπάρχει πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές.
 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4.
 Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 17 έως 29 και πιθανόν 31 με 32 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα νοτιότερα τμήματα.
 Θεσσαλία:Προβλέπεται καλός καιρός τις πρωινές ώρες με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα δώσει τοπικές μπόρες και καταιγίδες που το βράδυ θα σταματήσουν.
 Η θερμοκρασία σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 18 έως 28 και πιθανόν 30 βαθμούς Κελσίου.

NASA.GOV

Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Για τα περιοριστικά μέτρα που κάνουν αυτό το καλοκαίρι να μην μοιάζει με κανένα άλλο, γράφει το ΒΒC. Στη Μαδρίτη οι μάσκες είναι υποχρεωτικές, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να τις φορούν παρά τη ζέστη. Σε μία άλλη ισπανική πόλη, την Κόρδοβα, η θερμοκρασία έφτασε τους 40 βαθμούς και ο κόσμος δροσίζεται σε συντριβάνια. Στο Λονδίνο κάνουν ηλιοθεραπεία κρατώντας τις αποστάσεις και με τα θερμόμετρα να δείχνουν 34 βαθμούς. Οι παραλίες έχουν γεμίσει στο Ναϊμένγκεν της Ολλανδίας, ενώ στο Παρίσι οι κάτοικοι εξαντλούν την ευρηματικότητα τους για λίγη δροσιά, καθώς στη Γαλλία 13 περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση συναγερμού λόγω ζέστης.

    Στη Ρώμη οι αρχές προειδοποίησαν τους ηλικιωμένους να μην βγαίνουν από το σπίτι τις πιο θερμές ώρες της ημέρας, λόγω επικίνδυνων θερμοκρασιών. Στα συντριβάνια καταφεύγουν και όσο ζουν στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, ενώ στη Βαρκελώνη δείχνουν το ταλέντο τους στις βουτιές με τη θερμοκρασία στους 40 βαθμούς. Προεδοποιήσεις για υψηλές θερμοκρασίες εκδόθηκαν ακόμα και στη νότια Ελβετία, συμπεριλαμβανομένης και της Γενεύης.
    https://www.bbc.com/news/world-europe-53626012

    Την Κυριακή, πάντως, μια χαρά ήταν στην Αττική. Ούτε πολλή ζέστη, ούτε βροχή. Τουλάχιστον όταν πήγα για βουτιά και φωτογράφισα και μία "αρχαία" άγκυρα στα βαθιά. Να που έχει και το Π. Φάληρο τα αξιοθέατα του στον βυθό. Μάλιστα, καλόγριες κολυμπούσαν γύρω από τη βυθισμένη άγκυρα, καλόγριες κολυμπούσαν και στους αρχαίους αμφορείς στην Αλόννησο, οπότε πού είναι η διαφορά. Στο Φάληρο είχε και μελανούρια.

    Respect, πάντως, στον Σάκη Ρουβά. Καταδύθηκε χωρίς μπουκάλες με μία ανάσα στα 28 μέτρα βάθος και έκοψε και την κορδέλα εγκαινιάζοντας το υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου χαλαρός. Δεν μου αρέσει, όμως, που κάνει ψαροτούφεκο. Όπως δεν μου άρεσε, που ένας κύριος χτύπησε ένα μπαρμπουνάκι κι ένας άλλος ένα χταποδάκι την Κυριακή στο Φάληρο και νόμιζαν ότι ήταν και μεγάλα. Τουλάχιστον τη γλίτωσαν κάτι μεγαλούτσικες τσιπούρες, που κολυμπούσαν στις ποσειδωνίες μαζί με τις σάλπες, τους κακαρέλους, τους σπάρους και τους σαργούς. Και "αιχμαλωτίστηκαν" μόνο από τον φακό της υποβρύχιας μου μηχανής.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου