ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 6-7/10/2020 (+χάρτης βροχής)

 Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα και από αργά το απόγευμα και στο Αιγαίο τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και πιθανόν στη δυτική Στερεά. Λίγα φαινόμενα ενδέχεται να σημειωθούν κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας άνευ σημασίας.  Μεταφορά αφρικανικής σκόνης μέτριας έως μεγάλης συγκέντρωσης στη χώρα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο μεταβλητοί ασθενείς 3 μποφόρ και στο Ιόνιο αρχικά νοτιάδες 4 με 5 και από το απόγευμα θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση.

 Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα δυτικά από 17 έως 26 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσουμε τοπικά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και υπάρχει μικρή πιθανότητα το μεσημέρι και το απόγευμα να σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 20 με 30°C

Τρίκαλα 21 με 28°C

Καρδίτσα 20 με 29°C

Βόλος 23 με 29°C

Καλαμπάκα 19 με 28°C

Ελασσόνα 20 με 29°C

Φάρσαλα 20 με 30°C

Αγιά 20 με 28°C

Αγιόκαμπος 22 με 28°C

Σποράδες 23 με 28°C

---------------------------------------------------------------

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020.

Προβλέπεται στα ανατολικά και νότια αρχικά τοπικές νεφώσεις που θα διαλυθούν ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από το απόγευμα και μετά και από τα βορειοδυτικά οι νεφώσεις ξανά θα αυξηθούν και ως αργά το βράδυ θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα ορεινά της Ηπείρου και της υπόλοιπης Μακεδονίας. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης μέτριας έως μεγάλης συγκέντρωσης πού από το απόγευμα και μετά θα μειωθεί στα δυτικά και βόρεια.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και πιθανόν για λίγο 5 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία ακόμα μία μέρα σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα δυτικά τμήματα από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά και βόρεια θα φτάσει τοπικά τους 33 με35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά σχετικά βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις το πρωί στις Σποράδες. Από το απόγευμα και μετά οι νεφώσεις από δυτικά προς τα ανατολικά θα αυξηθούν και πάλι χωρίς όμως να σημειωθούν φαινόμενα. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από το απόγευμα και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 17 με 32°C

Τρίκαλα 17 με 31°C

Καρδίτσα  17 με 31°C

Βόλος 19 με 29°C

Καλαμπάκα 17 με 29°C

Ελασσόνα 17 με 30°C

Φάρσαλα 17 με 31°C

Αγιά 17 με 30°C

Αγιόκαμπος 19 με 26°C

Σποράδες 21 με 27°C

Βασίλειος Πανάκογλου - Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
    e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

Σχόλια