ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Nοέμβριο 2018 ανα δεκαήμερο εκτίμηση

ΕΚΔΟΣΗ: 03/11/2018 16:00
Η μηνιαία εκτίμηση για τον Νοέμβριο εκδόθηκε στις 30/10/2018 και μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.Σε συνέχεια της ανάρτησης αυτής δίνουμε στην δημοσιότητα και την ανά δεκαήμερο πορεία της θερμοκρασίας αλλά και του υετου στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας. Όπως έχουμε τονίσει το ενδιαφέρον στις μακροπροθεσμες εκτιμήσεις είναι να καταφέρουμε να πιάσουμε την γενική εικόνα και οχι λεπτομέρειες. Πρόγνωση λεπτομερή μπορούμε να έχουμε το πολύ 5-7 ήμερες πριν για να μην ξεχνιόμαστε. Η δική μου απόπειρα είναι να δώσω την χοντρική εικόνα στον ευρωπαϊκή ήπειρο με τα λάθη που και βεβαία υπάρχουν.
Για το 1ο δεκαήμερο λοιπόν η δυτική Ευρώπη και η δυτική και κεντρική Μεσόγειο θα δεχθούν βροχές πάνω από τις κανονικές τιμές με την Ελλάδα να ''φλερταρει΄΄ στα δυτικά κυρίως τμήματα με αξιόλογες βροχές.
Η θερμοκρασία υψηλότερη των κανονικών σχεδόν σε όλη την γηραιά ήπειρο. Στη χώρα μας επίσης αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες.

Για το 2ο δεκαήμερο θα συνεχίσει η δυτική Ευρώπη να δέχεται βροχές πολλές ενώ στη Μεσόγειο τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα αλλά κατά τόπους θα έχουμε βροχές. Η κεντρική Ευρώπη αναμένεται να δεχθεί λιγότερες από τις κανονικές.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλότερη σε όλη την κεντρική , νότια και ανατολική Ευρώπη. Στη χώρα μας και πάλι σημαντικά θερμότερος ο καιρός από τις κανονικές τιμές για το 2ο δεκαήμερο.

Το 3ο δεκαήμερο ο βροχερός καιρός συνεχίζεται στα δυτικά αλλά έχουμε επέκταση και στη Σκανδιναβία αλλά και σε κεντρικά τμήματα της Ευρώπης. Στην περιοχή μας τα δυτικά και νότια δίνουν πιθανότητες να δεχθούν κάποιες αξιόλογες βροχές ενώ η ανατολική χώρα θα βρεθεί σε σημαντική ανομβρία.
Η θερμοκρασία πολύ υψηλή στην βόρεια Ευρώπη ενω θετικό πρόσημο θα εχει και στα υπόλοιπα τμήματα. Στην χώρα μας δείχνει να πέφτει επιτελούς κοντά στις κανονικές για το 3ο δεκαήμερο τιμές.

Aνάλυση δεικτών- δεδομένων και εξαγωγή μακροπροθεσμης:
Βασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης - Ιδιοκτήτης του Ερασιτεχνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Λάρισας
facebook: Vassilis Panakoglou
facebook page: Kάνετε like

Σχόλια