ΧΡΗΣΙΜΑ LINK ΝΕΟΥ SITE WEATHERGROUP.GR (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ)

Μακροπροθεσμη 15/3 εως 14/4/2019


Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία μας δίνουν την παρακάτω εκτίμηση για τον καιρό της Ευρώπης και της χώρα μας. 
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5-6ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 5ΜΗΝΕΣ.
Στο διάστημα 16 εως 24 Μαρτίου εκτεταμένος αντικυκλώνας θα καλύψει όλη την κεντρική και νότια Ευρώπη καθώς και την χώρα μας. Υψηλές θερμοκρασίες και ομίχλες το βασικό στοιχείο του καιρού, Στην βόρεια Ευρώπη διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα δίνουν βροχές και χιόνια στα ενδότερα και την Ρωσία κατά περιόδους.
Στη χώρα μας ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με ομίχλες ακτινοβολίας τα πρωινά και τα βράδια και με υψηλές θερμοκρασίες το μεσημέρι που θα αγγίξουν και τους 23-25°C σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Οι βροχές θα είναι ελάχιστες και αν αυτές σημειωθούν. Στο τέλος αυτού του διαστήματος ο αντικυκλώνας (H) θα μετακινηθεί πιο δυτικά και στην Ελλάδα θα αρχίσει να επικρατεί βόρειο ρεύμα που θα ρίξει την θερμοκρασία στα κανονικά ή και λιγο χαμηλότερα επίπεδα αλλά οι βροχές θα ειναι μόνο ορογραφικου χαρακτήρα στα ανατολικά τμήματα.

Το δεύτερο διάστημα ξεκινά περίπου στις 25 Μαρτίου και με διακυμάνσεις φαίνεται να διατηρείται εως και τις 14 Απριλίου. Θα χαρακτηριστει από μεσημβρινό τύπο καιρού στην ανατολική Ευρώπη. Αντικυκλώνας στην περιοχή της Αγγλίας, Ισπανίας και διαδοχικές κατεβασιές ψυχρού ανέμου και βαρομετρικών χαμηλών στην ανατολική Ευρώπη.
Στη χώρα μας αναμένεται άστατος καιρός με χαμηλές κατά περιόδους θερμοκρασίες και αρκετές βροχές και χιόνια στα βουνά. Δεν ειναι δυνατή αυτή τη στιγμή να εντοπιστεί κάποια έντονη ψυχρή εισβολή με κίνδυνο παγετού στη χώρα. 

Συμπερασματικα φαίνεται ότι ο καιρός θα συνεχίσει να είναι ενδιαφέρων και τις επόμενες 30 ημέρες. Διαστήματα βελτιωμένου και ανοιξιάτικου καιρού στην αρχή με απουσία βροχών και περίοδο μάλλον μεγάλη με αστάθεια και μπόλικες βροχές και χιόνια στα βουνά μας. 
Εκτίμηση για +1.5/+2,5°C πάνω από τα κανονικά η θερμοκρασία για το πρώτο διάστημα και για -0.5/-1,5°C για την ψυχρή φάση στη συνέχεια.
Γενικά ο Μάρτιος θα κινηθεί στα επίπεδα που δώσαμε και στην προηγούμενη εκτίμηση για +1,
5°C έως +2,5°C και το πρώτο μισό του Απρίλη στο -0,5 με -1,5°C. 
Οι βροχές θα βρεθούν για τον Μάρτιο λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα (όπως ακριβώς το είπαμε και στην προηγούμενη εκτίμηση μας) και το πρώτο μισό του Απρίλη κανονικά ή λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΙΣ 1/4 ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ.


ασίλειος Πανάκογλου - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος - Προγνώστης 
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou
fb page: Kάνετε like

Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Oσο βλεπω στα στατιστικα του Blog οτι σαρωνω κυριολεκτικα θα συνεχισω να βοηθαω με την προγνωση μου.

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου Βασίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μολις βρισκεται λιγος χρονος και η υγεια παραμενει καλη η καιρικη ενημερωση προχωρα ακαθεκτη. Σε ευχαριστω πολυ Αντωνη

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου